July 1, 2010

DIY in the sunshine !

Parvekkeellinen asunto + auringonpaiste + ruskettuneet sääret tahtova nainen = askartelua paskartelua koko viikko arskan lämmittäessä! Eli selkosuomella, olen viettänyt tämän viikon lähes kokonaan parvekkeella. Ainakin ne hetket aamupäivästä iltapäivään, kun suoraa loistetta riittää omalle asunnollemme. "The master plan" kaiken tämän loikoilun takana oli kuitenkin saada rusketuksen lisäksi korjattua, tuunattua ja muokattua esineitä sekä vaatteita, jotka ovat sitä jo pitkän tovin kaivanneet. 
Tai eivät tienneet kaipaavansa ..

Ensimmäisenä luonnollisesti esittelen 1. projektini: Valkoinen, kulunut yöpöytä varastokomeron kätköistä on saatava käyttöön ja vieläpä siedettävän näköisenä. Tarvikkeet: tapettiliisteriä, viivotin ja sakset, jämä-tapettipaperia. Leikkelin siis laatikon etuosan kokoisen suikaleen, voitelin puuosan liisterillä (toki sen olisi voinut hioa, mutta ei ollut paperia) ja pitkän viivottimen avulla sai kohokuvioidun tapetin nätisti sitä pilaamatta kiinni.

Voilà!

~    ~

Kuvaan eksyi kirpputorilöytö-ballerinatossuni !
Halusin lisätä yöpöytään kuitenkin vielä jotain omaa, tapettihan oli siskoni tähän asuntoon valitsemaa.. ja koska yläreunan siistimisyritykseni kusivat repaleiseksi lopputulokseksi huonojen saksien takia, päätin lisätä reunaan vaaleaa nauhaa. Se on itseasiassa ripustusnarua jostain ostamastani vaatteesta!

Loppusilauksen antaa kolme hopeista paljettia, jotka irtosivat sadan muun kaverinsa kanssa EdHardy-tyylisestä mauttomien synttäribileitteni juhlapaidasta. Kiitos tästä laadusta, Aleksi 13.

 ~    ~

Projekti nro 2 oli ollut mielessä jo jonkin aikaa, eli korvakorujen tekeminen AmandaB:sta ostamistani kristalleista. Ne olivat melko kevyitä, ehkä muovia ? Mutta valon heijastuminen on samanlainen ' prisma ' kuin oikeassakin, eli ei haittaa :D

~     ~


Viime vuoden loppusyksystä ostin AsPoLa-askarteluliikkeestä kultaisia ja graniitin mustia/tummanharmaita koukkuja, olisiko 10 kpl pussi maksanut 1.90 ,- mutta en mene vannomaan.. Materiaalina kristallien lisäksi käytin siis 2 kpl kultaisia korvakorukoukkuja ja kultaista narua. Halusin saada koruun juuttinarumaisen kiinnityksen, mutta se pitää vaihtaa siimaan tai mieluiten metallirenkaaseen hetimiten, koska naru voi kastuessaan rispaantua ja katketa 
-- niinkuin oikeanpuoleinen kuva antaakin ymmärtää.

Projekti 3:na oli saada jättimäisistä blin bling-korviksista korvissa kestävät. Ostin muutama vuosi sitten AmandaB:sta (silloinen liikkeen nimi Marjam Interior) Schmuck Art-sarjan korvakorut, jotka olivat tarjouksessa mutta en ole pystynyt käyttämään niitä edellämainistusta syystä: ne olivat nappikorvikset. En tiedä pysyvätkö tällaiset kenelläkään pelkällä tapilla korvassa.
Katkaisin vanhoilla huonoilla saksilla piikin tuolloin, mutta olin melko poropeukalo näpertämisessä ja en onnistunut saamaan koukkuja kauniiksi. Nyt kun minulla on oikeat uudet koukut niin tajusin ettei tappia olisi tarvinnut rikkoa, sen olisi vain voinut irrottaa kokonaan pienistä metallilenkeistä, ja olisin saanut ne nappikorviksiksi käyttöön !
Lopputulos näkyy siis seuraavassa kuvassa.


~     ~

Projecto numero 4. Syö, kun miehesi on kokannut!


iltapäivän menu:
3 pippurin naudan sisäfilepihvi
feta-kasvissalaatti
ranskalaiset perunat
Coca-Colaa

 5. projekti: Jättimäisistä farkuista sortsit. Bongasin varmaankin kaksi vuotta sitten nämä melko vaaleat farkut, joissa oli todella pitkät ja leveät lahkeet mutta lantiosta kivan boyfriend-malliset. Ajattelin koko ajan tekeväni niistä pillifarkut mutta se jäi sille tasolle, sillä päätinkin tehdä kesäkuumalle sopivat sortsit. Aah, eipä tarvitsekaan ostaa mitään.


vaihe 1. leikkaa ylimääräinen pois, mallaile sopiva lahkeen mitta, jätä käännösvaraa


vaihe 2. käännä reunaa n. 1-1,5 cm käännöksen alle, kiinnitä nuppineuloilla, 
ompele käsin housun sisäpuolelta yltäen VAIN tuohon pieneen käännökseen asti: muuten sauma näkyy päälle päin.


 

Ja uusien shortsien omistajan on helpompi hymyillä ja katsoa jopa melkein kameraan. Iiih, meidän pyykit sopivasti kuvassa myös.

Tässä vielä unohtunut ale-löytöni, nude pinkki tunika jollaista olinkin jo metsästellyt.


Sävy on ihan vaalea vaaleanpunainen. 7 ,- /HM

Vero Modan alesta nappasin rannekorun, vähän alle 4 ,- 
Samantyyliset löysin myös Glitteristä, tosin persikka/oranssi ja hopeaa 8.90,- hintalapulla varustettuna, sekä Seppälästä 5.90 ,- (värejä en enää muista, kääk!) mutta ne molemmat jäivät kauppaan..


Glitterin koru vielä himottaisi pikkuisen, mutta saatan kyllästyä persikkaiseen kesän jälkeen niin mites sitten suu pannaan, terv. koruhamstraaja :-)

No comments :

Post a Comment