January 24, 2011

Water for Elephants


En oikeastaan lue kirjoja, vain tosi harvoin on aikaa ja innostusta. Heinäkuussa ihastuin kuitenkin tähän sirkustarinaan, en enää muista mitä kautta tämän edes huomasin. Halusin saada kirjan käsiini ja kirjoitin tuolloin TÄHÄN postaukseen näin:
"..en malta odottaa ensi vuoteen, 30-luvun sirkusmaailmaan sijoittuvaan Water for Elephants - elokuvan ensi-iltaan. Mystinen karnevaalitunnelma on kiehtonut minua pitkään, viimeistään Poets of the Fallin Carnival of Rust-videon jälkeen, eikä hallaa tee ainakaan tulevan elokuvan mieskomeus.. :) Mielenkiintoista on myös nähdä Reese Witherspoon hieman erilaisessa roolissa, vakavammin otettavassa, kun ensimmäinen mielikuva joka hänestä monelle saattaa tulla taitaapi olla Blondin kosto.

Ensihoidoksi hommaan käsiini samannimisen teoksen paperisena, jos mielenkiintoinen aihe saisi minut kerrankin sulkemaan tv:n tai tietokoneen hieman aiemmin ja käyttämään välillä omaakin mielikuvitustani."


Sain muistaakseni marraskuussa tämän kirjan (emäntä-nimimerkki muistaa ehkä paremmin kun minulle sen hankkikin^^) englanninkielisen version, ja aloitin lukemisen ensin ihan pikkuhiljaa.. mutta kun minulla on ollut tässä kuussa paljon vapaa-aikaa, valvoin muutaman yötunnin ahmien tarinaa ! Sopivan hitaan ja kuvailevan alun jälkeen tapahtui niin paljon että välillä piti lukea sivut uudelleen. Se johtui osin myös siitä että englanti ei ole äidinkieli, ja välillä piti tarkistaa olinkohan ymmärtänyt kaiken ihan oikein.. Jaa, no ajatuskin karkaili välillä sinne sirkuksen keskelle ja joskus ihan muihinkin asioihin. Se ei ole mitenkään epätavallista, joskus huomaan lukeneeni monta sivua enkä muista niistä mitään eikä se johdu siitä etteikö kirja olisi mielenkiintoinen - pääni vain on semmoinen harhaileva :D
Kirjan kieli todellakin sai mielikuvituksen liikkeelle, näin tapahtumat kuin elokuvana. Saa nähdä, miten hyvin mielikuvat vastaavat tulevaa elokuvasovitusta, joka ilmestyy huhtikuussa. Ja tätä kirjaa pitää kehua vielä sen verran, että ensimmäisen kerran jotain tekstiä lukiessa haukoin henkeä, toiseksi viimeisessä kohtauksessa - puoliksi nauraen ja osittain kyynel silmässä.

SHORT TRANSLATION:
I've fallen in love with a story, Water for Elephants. Looking forward to seeing the movie 
(released April) ♥ 
In case you want to know what I've written in that long paragraph above, 
just ask and I'll gladly translate everything! :)

 Finnish version:


official trailer:


No comments :

Post a Comment