May 20, 2011

jurassic -2011

SE LÄHESTYY!

Päiväkohtaiset ohjelmat:

Pe 12.8.
Wiz Khalifa (USA)
Jenni Vartiainen
Kotiteollisuus
Petri Nygård
Stella
Paleface
Fancine
FM2000
So Called Plan
Bloodred Hourglass

La 13.8.
Flogging Molly (USA)
Soilwork (SWE)
Mike Herrera (USA)
Apulanta
Stam1na
Pariisin Kevät
Raappana & Sound Explosion Band
Cheek-live
The Mama King
Juno & Kemmuru
The Blanko
Anal Thunder
Medeia
Supasoul-Disco

La 13.8. Dinolava, Mikkelin Kirkkopuisto (ilmainen).
Moottörin Jyrinä
XS
Jurassic Rock juhlitaan viidettä kertaa 12.8.-13.8.2011 Mikkelin Visulahdessa. Festivaaleille on kiinnitetty Suomessa suurta suosiota nauttiva yhdysvaltalainen irkkupunk-yhtye Flogging Molly, joka julkaisi toukokuussa viidennen studioalbuminsa ”Speed of Darkness”. Yhtye tunnetaan erittäin riehakkaista ja hyväntuulisista esiintymisistään, johon kuuluvat irlantilaisesta kansanmusiikista tutut soittimet ja elementit. 

Ruotsalaisväriä edustaa melodista death metalia soittava, Göteborg-metallin yksi suurimmista tähdistä, Soilwork, joka julkaisi viimeisimmän albuminsa, "The Panic Broadcast" 2010. 

Yksi ajankohtaisimmista ulkomaalaistähdistä on amerikkalainen rap-artisti, Wiz Khalifa, jonka "Black and Yellow" -hitti on noussut valtavaksi hitiksi ympäri maailmaa. Kappale on paistatellut Billboard -listan ykkösenä Yhdysvalloissa ja sen musiikkivideota on katsottu Youtubessa jo yli 55 miljoonaa kertaa. Wiz Khalifa julkaisee uuden, "Rolling Papers" –nimisen albumin tänään 30. maaliskuuta.

Kotimaisista artisteista Jurassic Rockissa nähdään huimiin myyntilukuihin yltänyt, maamme ykkösnaisartisti ja Emma Gaalassa Emma-patsaat putsannut Jenni Vartiainen, keikkatauolta palannut Apulanta, juuri uuden, bändin nimeä kantavan albuminsa julkaissut Kotiteollisuus, valtaisaa suosiota nauttiva Petri Nygård ja yhtye, joka on esiintynyt jokaisessa Jurassic Rockissa, lemiläinen Stam1na. Jurassicin laivoille nousevat myös radioiden soittolistoilla viihtynyt Pariisin Kevät, Emma-patsaita kahminut, livebändin kanssa esiintyvä Paleface, uuden albuminsa toukokuussa jukaiseva Stella ja reggaerytmeillään Jurassic Rockissa aikaisemminkin tanssittanut Raappana & Sound Explosion Band. Visulahdessa nähdään myös Femmagaalassa yleisöäänestyksellä vuoden parhaaksi bändiksi valittu Francine, kesän ainoan festivaalivedon livebändin kanssa tekevä Cheek, erittäin kovassa nosteessa oleva,
hurja livebändi The Blanko, Kie Von Hertzenin, Kalle Chydeniuksen, Mauro Garganon ja Mikko Laihon superkokoonpano, The Mama King, kulttisuosiota nauttiva punkyhtye Anal Thunder, uuden studioalbuminsa toukokuussa julkaiseva metalliyhtye Medeia ja skitsofrenian saastuttama, kieroutunut metal-punk-humppa-etno-orkesteri FM2000.
Hiphopin ystäville on tarjolla herkkua myös Junon & Kemmurun yhteisshowlla ja festivaalin lauantain päälavan starttaa Supasoul-disco.
Viimeisinä kiinnityksinä Jurassic Rockissa nähdään yhdysvaltalainen, MxPx -yhtyeen solisti Mike Herrera, turkulainen melodista punkkia soittava So Called Plan ja mikkeliläinen thrashmetalbändi Bloodred Hourglass. 
Ennakkoliput & Ennakkomyynti:
Kahden päivän liput (58e), yhden päivän liput (Pe 34e, La 37e),
leirintäalueen liput (Pe-Su 20e, La-Su 15e) ja vesipuiston liput (10e) ovat ennakkomyynnissä nyt!

Festivaalilippuja saa ennakkoon www.tiketti.fi ja www.lippu.fi.
Leirintälippuja ja rockvesipuiston lippuja, festivaalilippujen lisäksi myy Selmun verkkokauppa http://www.provinssirock.net/nettikauppa/

Mikkelin ja Savonlinnan Sokoksen ja Prisman myyntipaikosta saa Osuuskauppa Suur-Savon S-Etukortilla 3 euron alennuksen kahden päivän lipusta!

EXTRAA:


Mikkelin Jurassic Rock uudistuu huimasti, kun yleisöä palvellaan tänä vuonna muutenkin kuin musiikillisesti. Visulahden Dinosauria-vesipuisto otetaan käyttöön tänä vuonna Jurassic Rockin aikaan ja se on auki vain Jurassic Rockin asiakkaille, joten mikäs onkaan parempi tapa lopetella kesälomiaan kuin katsella ja kuunnella suosikkibändejään festivaaleilla, käydä välillä virkistäytymässä uima-altaissa, laskea
lapsenmielisesti vesiliukumäkeä tai ottaa hikeä pintaan saunassa. LIPUT 10 €

Jurassic Rockin yksi pääyhteistyökumppaneista, FOX, tuo Visulahteen BMX- / skeittiparkin, missä voi ihastella ammattilais BMX-pyöräilijöiden ja harrastelijaskeittareiden kikkailua, ja jos kunto riittää, käydä itsekin näyttämässä taitonsa kavereille ja muulle yleisölle.

Myös Visulahden alueella toteutettava elokuvateltta vie Jurassic Rockiasuuntaan, jossa festivaalin asiakkaita palvellaan mahdollisimman kattavasti. Yhteistyössä Mikkelin Matkailun, Miset Oy:n ja Future Shorts Finlandin kanssa toteutettava elokuvateltta näyttää festivaalikansalle leffojen lisäksi mm. Mikkelissä juuri valmistunutta, kahden kulttuurituotannon opiskelijan opinnäytetyönä tekemää dokumenttielokuvaa
"MELMU, Rokin vuodet 1979 - 1990". Dokumenttielokuva käsittelee Mikkelin rockhistoriaa ja legendaarista mikkeliläistä festivaalia, Dinosaurockia, sen syntymää ja kuolemaa, jonka perinteitä Jurassic Rock syvästi kunnioittaa.

Festivaali laajenee myös Mikkelin keskustaan, kun Mikkelin kirkkopuistoon avataan yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalveluiden kanssa perheille ja nuorille suunnattu, ilmainen Dinolava. Dinolavalla esiintyy 13.8. lauantaina aamupäivällä lastenbändi Moottörin Jyrinä ja
nuorisobändi XS. Esiintyjien lisäksi Kirkkopuistossa on dinosaurusaiheista kasvomaalausta ja pienimuotoisia liikuntatuokioita lapsille esitystenvälissä.

Näiden uudistusten lisäksi festivaalialueella nähdään jo edellisistä
vuosista tuttu, mutta uusiutunut YleX-Rytmikoppi, jossa on totuttuun tapaan hurjat DJ-vetoiset bileet päivästä yöhön.


Tarkemmat infot ja tiedot löytyvät Jurassic Rockin nettisivuilta http://www.jurassicrock.fi/2011/

2 comments :

  1. en ole käynyt, mutta nyt löytyisi monta suosikkia... hmmm...:)

    ReplyDelete
  2. Nonnii, ehdottomasti siis Mikkeliin ! ^^
    hi.

    Edullinen lippu, helpot kulkuyhteydet & ilmainen bussi kulkee koko viikonlopun alueen ja keskustan väliä. Hienoja bändejä, mahtavia ihmisiä (jos haluaa talkootöihin niin meidän porukka on sitten IHAN mahtava!;) festarivieraanakin on kyllä ollut aivan huippua. Ja aurinkokin on pistetty tilaukseen!

    ReplyDelete