February 27, 2013

All you little Bookworms, ahoy !

Let's talk about some books ..

Olen aina pitänyt lukemisesta, mutta täytyy myöntää että pikkutyttönä siihen tuntui löytyvän paljon enemmän aikaa. Viime vuosina olen lueskellut vain satunnaisesti, enkä ole ikinä juoksenut uutuuskirjojen tai "hypetettyjen" mestariteosten perässä. Kirjakauppojen tarjouskorit- ja pöydät, kirpputorit ja kirjastojen poistokappalehyllyt ovat olleet niitä mieluisimpia aarteidenlöytöpaikkoja. Toisaalta se on myös ollut rikkaus; en ole varmaan ikinä lukenut tuhansien tai miljoonien muiden kanssa samaa kirjaa, vaan jotain ihan omanlaista, jonka takakannen teksti on kiehtonut tai nimessä on jotain kiinnostavaa (kuten parin viikon takainen parin euron löytöni Jänistanssi). Täytyy myöntää että Kaivarin kanuunasta viime toukokuussa 50 sentillä löytämäni Sarah Winmanin englanninkielinen teos When God Was a Rabbit (= erään tytön ja hänen läheistensä tarina lapsesta aikuisuuteen, perusarjesta lottovoiton kautta pettymyksiin jne.. Huomasitteko muuten että tässäkin oli pupu!) on edelleen kesken. Nautin sitä pieninä annoksina, aina kun tekee mieli lukea hetki ennen nukkumaanmenoa. Ja kun se päättyy, sängyn vieressä on pino kirjoja joihin paneutua seuraavaksi - mutta ihan omaan tahtiini.


EN: I've always loved to read. When I was younger I used to find more time to do it. 
Lately I've just read randomly, and never any novelty pieces or huge successes. 
I'm more keen to finding treasures from sale shelves at bookstores, fleamarkets and libraries. 
I bought this book on the left for 2 euros from local bookstore, purely based on it's cover 
with a rabbit. Last spring I found the one on the right from thrift store for 50 cents, 
and I'm reading it at the moment.. slowly but steadily. Also with a rabbit on the title, heh.


Ainut kirjailija jonka kaikki teokset olen halunnut vähitellen kerätä omaksi tai edes lukea, on Neil Gaiman. Ennen häntä se oli Stephen King, lainasin yläasteella kaikki kirjastosta löytyvät teokset..mutta viime vuosina into on laantunut enkä ole perillä hänen nykytuotannostaan. Mutta takaisin Gaimaniin: sain kummitädiltäni lahjaksi Tähtisumua-pokkarin (ennen kuin siitä tehtiin upea ja hauska fantasiaelokuva) ja lainasin sen jälkeen Neverwhere - maanalainen Lontoo -romaanin sekä Sandman-sarjakuvakirjoja. Löysin kirjakaupan alesta Coralinen ja Berliinistä sen sarjakuvaversion. Hieman myöhemmin myös siitä tehtiin elokuva, tällä kertaa animaatio. Minulta löytyy myös nämä molemmat elokuvat kotikirjastosta :)

EN: My favourite author has been Neil Gaiman, almost 10 years I think. 
I got Stardust from my aunt as a present, and have been searhing for his pieces ever since - one by one. I bought Coraline from local bookstore's sale, and found comic book version of it from Berlin. 
I've also got the movie versions of these two, Coraline (animation) and Stardust (fantasy movie). 

Mutta nyt minun tekee mieli kuitenkin toimia poikkeavasti, ja kysyä hieman kirjavinkkejä. Törmäsin tätä tehdessäni mm. listaukseen viidestä mielenkiintoisesta kirjasta, jotka sinun on pakko lukea. Ne ovat Ystävänpäivän vinkkejä, mutta toimivat kyllä ihan varmasti ympäri vuoden ! (En saa linkata ko.sivua vaikka tämä oli alunperin blogiyhteistyö..) Coelho on itselleni ainoa entuudestaan tuttu, ja sekin oikeastaan vain vuoden 2010 kalenterista jossa on lainauksia hänen teoksistaan. Brida-kirjasta sain ensimmäisen kappaleen joskus käsiini, jolen halunnut lukea koko kirjan siitä asti, mutta se ei ole vielä kävellyt vastaan tai ole löytynyt enää paikallisista kirjakaupoista (en ole ehkä koittanut tarpeeksi kovasti saada sitä käsiini esim.nettikaupoista. ;)

EN: I had calendar 2011 with quotes by Paulo Coelho.
I would really love to read his book Brida.
Saw this new one, "Love" the other day.

Ja huimaan suosioon etenkin Puhdistus-teoksensa jälkeen noussut Sofi Oksanen on niin kiinnostava persoona, että ihan jo sen vuoksi haluaisin tutustua hänen tuotantoonsa paremmin. En ole kuitenkaan lukenut yhtään hänen kirjoistaan, saati nähnyt Puhdistuksen näyttämö- tai valkokangasversiota.

I've never read Sofi Oksanen's books but she's such a character that I'm tempted. 
And also very famous now, thanks to the "Purge". There's also movie and theater versions of it.

Mitä siis suosittelisitte luettavaksi tällaiselle "anti-lukutoukalle", joka ei seuraa valtavirran trendejä tai uutuuksia, vaan nappaa kirjan ainoastaan sen kansien ja hinnan perusteella? 
Genrerajoja minulta ei myöskään löydy, chicklit uppoaa samalla tavalla kuin kauhukirjallisuuskin.
Ainut joka ei niin uppoa on suomalainen dekkarikirjallisuus. En ole jotenkin ikinä innostunut Vareksista tai Kallioista ... :)

EN: But now I would like to hear some reading suggestions from you. No matter what the genre is, or whether it is a new book or classic piece. I'd love to get some new ideas. Do you have a favourite book / author ? x

13 comments :

 1. Voi kun saisi täälläkin taas innostuttua lukemisesta... nyt olen lähinnä lukenut pääsykoekirjaa.

  Huomenna kirjastoon, jos sieltä löytyisi jotain kiinnostavaa :) (vinkkaan jos löytyy!)

  ReplyDelete
 2. I love Paulo Coelho as a writer!
  I also love how funny google translate is!

  ReplyDelete
 3. I loved Puhdistus, the book, the movie was great too. But the book is so much better. I want to read the new book too, but better wait until it´s translated to German. ;)

  ReplyDelete
 4. Suosittelen Haruki Murakamin teoksia :)

  ReplyDelete
 5. i need to get back in a reading phase

  JEssica
  www.jumpintopuddles.com

  ReplyDelete
 6. thanks for sharing - i need something new to read x

  ReplyDelete
 7. Yeahh I was an au pair in California for almost 2 years ! It was awesome !! I miss it so much.

  I had a finnish friend over there :D She was cool!

  ReplyDelete
 8. Fabulous post, love. If you get a sec, I'd love to hear your thoughts on my latest outfit. xo

  www.fashboulevard.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Sama vika, pienempänä tuntui olevan enemmän aikaa lukemiselle. Nykyään valitettavan vähän jää energiaa muiden, kuin tenttikirjojen kahlaamiseen.

  Paul Coelhosta olen kuullut paljon, mutta en ole kyllä koskaan lukenut enkä oikeastaan edes harkinnut lukevani. Ehkä pelkään, että ne ovat liian filosofisia ja en ymmärrä :P

  Mää tykkään rentoutua dekkareiden parissa Agatha Christie on ihan mun ehdoton lemppari kirjailija ja nykyään on tullut paljon luettua Venetsiaan sijoittuvia Donna Leonin Guido Brunetti -kirjoja!

  ReplyDelete
 10. Looking forward to the translated version!

  PS. the 'create the look' is through Rewardstyle :)

  ReplyDelete
 11. I was a HUGE bookworm growing up. It is hard for me to find the time to read these days though. Every now and then I'll get a book and read it cover to cover like I used to. A lot of times now I 'cheat' and listen to books on tape on my commute to work.

  I like the rabbit book cover too. I'm guilty of judging a book by it's cover for sure! ;)

  ReplyDelete
 12. I like Neil Gaiman as well (not that I've read all of his books yet), but I have to say I was a bit disappointed with Stardust. I didn't hate it but I didn't love it either. But I really love the Graveyard Book! :)

  ReplyDelete
 13. Kiitos kaikille -- Thank you all ! x

  ReplyDelete